Tuesday, September 13, 2016

YFU Arrival Orientation

8. september 2016 reede

Peale kooli l2ksime Adriana ja Hannah-ga hostemale appi 6htus66ki serveerima jalgpalli poistele. 6htul oli JV Game ja enne seda korraldasid vanemad Varsity team-le, mis on siis tugevamate m2ngijate team, korraliku 6htus66gi. P6hiliselt seisime lihtsalt leti taga ja vaatasime, et miski otsa ei saaks. Seal oli v2ga palju syya. Kausit2ied kana, liha, vorste ja salateid. Muidugi j2i palju s66ki yle, mida me ilmselgelt lootsime. Kui k6ik poisid l2inud olid, oli toit sekundiga meie taldrikutel. Peale seda s6itsime Hobby Lobby-sse. See on hiiglama suur pood, mis on t2is erinevaid holiday kaunistusi, kuntitarbeid, homecomingu asju ja kangaid. Yhes6naga on seal peaaegunet k6ike mida dekoratsiooniks kasutada. Pidin ostma Interior Design tunni jaoks design board-i. Kuna hostema, Adriana ja Hannah vaatasid homecomingu asju, siis oli mul seal poes p2ris palju aega. Leidsin nii palju vingeid asju ja kokkuv6ttes jalutasin sealt poest v2lja hoopis padjaga. Ma ilmselt oleks heameelega seal poes veel mitu tundi olnud, sest k6ik oli seal nii p6nev. Siin poleks kunagi probleemi kaunistuste, kostyymide v6i kingituste leidmisega hehe. Peale seda s6itsime otse koju ja ylej22nud 6htu veetsime kodus.

10. september 2016 laup2ev

Hommikul 2rkasin 7.30, et Eestisse helistada ja vanematega r22kida. 8.30 lahkusime kodust ja hostema viis mu kohta, kus Lisa(mu area rep ehk tugiisik) mind peale v6ttis. Alustasime s6itu Flower Mound-i poole. Pidime s6itma pool tundi, aga kuna tee peal oli 6nnetus, siis kestis s6it tund aega. J6udsime kohale t2pselt kella 10ks. YFU Orientatsioon toimus yhe vabatahtliku majas. Meid oli kokku 11 - yks tydruk ja poiss Soomest, yks tydruk Taist, kaks tydrukut ja yks poiss saksamaalt, kaks kutti prantsusmaalt, kaks neiut Itaaliast ja mina. Pluss siis enamuste hostpered ja hostsugulased ning lisaks yks kutt, kes ise Saksamaal vahetuaastal k2is. Kui ma ei eksi siis oli see 2014/2015 aastal. Algul ootasime kuni k6ik olid kohale j6udnud, saime kaustad ja nimesildid ja liikusime siis elutuppa. See maja oli t6siselt v2ga v2ga suur ja nii uhke ja n2gi v2lja t2pselt nagu yks korralik USA-kodu. Istusime siis k6ik elutoas ja tegime tutvusringi. Pidime k6ik ytlema oma nime, riigi ja lyhidalt tutvustama kus elame jne. Peale seda j2id k6ik vahetus6pilased koos Lisa-ga elutuppa ja hostpered liikusid k66ki. R22kisime j2lle k6ik tavalised asjad l2bi, milleks oli siis p6hiliselt kultuurishokk ja kohanemine. Muidugi ei puudu yheltki YFU yrituselt s66k, seega paar minutit hiljem toodi meile suur kausit2is erinevaid komme ja shokolaade. Peale seda olid k6ik sekundiga laua ymber ja veidi aktiivsemad kui enne. Hehe.
Arutasime veel igasuguseid teemasi kuidas toime tulla ja kuidas k2ituda. Kysiti kuidas vahetusperega l2bi saame ja kas kysimus on millegi kohta. Kuskil kella 2 ajal oli tunnine l6una. Terve k66gilaud oli t2is burgeri tegemise asju, brownie-sid, puuviljasalatit ja kypsiseid. Istusime tagahoovi basseini22rde. Poisid olid eraldi natukene ja meie tydrukutega olime k6ik yhe laua taga. Saime kohe algul juba k6ik nii h2sti l2bi ja pean uuesti mainima, et YFUkad on yhed k6ige vingemad inimesed keda tunda. R22kisime kuidas k6igil l2heb ja palju r22kisime koolist ja peredest ja kuidas keegi hakkama saab. Meil olid k6igil nii sarnased olukorrad k6igega ja palju nalja sai. Mingi hetk kolisid poisid ka meie lauda ja vahetasime k6ik snapchat-id ja facebookid ja asjad. Elliot(Prantsusmaa) r22kis, et tema pere Prantsusmaal hostib see aasta yht Eesti tydrukut. Kokkusattumusi ikka jagub.
Mingil hetkel kutsuti meid sisse tagasi, et uue osaga j2tkata. R22kisime veel blogidest ja interneti kasutamisest ja personaalsetest piiridest. Muidugi sai j2lle nii palju nalja ja v2ga tihti kaldusime k6ik teemast k6rvale, aga l6puks sai k6ik korralikult r22gitud. John(k2is Saksamaal) r22kis meile oma kogemustest ja kuidas ta vahetusaasta m66dus ja p2rast r22kisime veel Fionaga(Saksamaa) temaga juttu. Poole neljast oli kogu yritus l2bi ja hakkasime Lisa-ga Kellerisse tagasi s6itma. Kokkuv6ttes oli see yks tore p2ev ja nii hea oli k6igiga tuttavaks saada.
Kui koju j6udsin oli ainult Hannah meil. Vaatasime Glee-d ja j2in mingil hetkel magama. Kell 7 2ratas Adriana mind yles sest pidime Dallasesse m2ngule s6itma hakkama. K2isime mingis aasia restoranis s66mas ja peale seda liikusime Ford Event Center-sse. M2ng oli seekord sees. Enne kui meid sisse lasti oli mingit sorti turvakontroll. Inimesi ei olnudki nii palju, v6ibolla sellep2rast, et see oli nii hilja. M2ng hakaks kell 9. K6ik oli j2lle v2ga uhke ja ma p2riselt saan sellest m2ngust aru juba, niiet veidi huvitavam on vaadata. N2gin paari Track-i tydrukut ka ja palju tuttavaid n2gusi oli seal. Koju tagasi j6udsime umbes kell 1. Olin nii v2sinud, et l2ksin kohe magama vist.
V2ga tegevusterohke ja vinge p2ev oli igaljuhul. :)


11. september 2016 pyhap2ev

Terve p2ev m66dus suhteliselt niisama filme vaadates ja voodis olles. Adriana ja hostema tegid peaaegu kogup2eva kuni hilis6htuni v2lja homecoming mums-e, ma isegi ei oska seletada mis need on ja keegi ei tea mille jaoks need vajalikud on aga sellised uhked asjad. Adriana tegi yhe oma boyfriendile ja 6htul tegid nad veel Hannh-i mum-i. Kuna oli pyhap2eva 6htu, siis v6sime hostema ema peale ja l2ksime umbes kaheksa ajal k6ik koos, Mina, Adriana, Hannah, Dardan, Oliver, hostema ja hostema ema, 6htust s66ma nagu iga pyhap2ev. L2ksime minu jaoks t2iesti uude kohta ja hostema ytles, et nad ise ka seal v2ga tihti ei k2i. Koha nimi oli F&G v6i midagi taolist. Nagu ikka tellisime k6ik liiga palju syya ja pool sellest pakkisime koju kaasa. Siin on v2ga tavaline pool s66gist alati kaasa v6tta, sest portsud on t6esti v2ga suured ja pigem mitmele inimesele minu arust. Ma ei kujuta ette, kuidas yks inimene peaks terve kausit2ie liha ja friikartuleid 2ra s66ma. Kodus j2tkasid hostema ja Adriana mum-i tegemist ja siis l2ksime magama.



Samiga Mallis


Jalkakuttide 6htus66k

Hobby Lobby

YFU Arrival Orientation, tolle vabatahtliku maja



Vasakult: Eesti-Itaalia-Tai-Saksamaa-Itaalia-Prantsusmaa-Prantsusmaa-Saksamaa-Saksamaa-Soome

Vasakult: Eesti-Itaalia-Tai-Saksamaa-Itaalia

Lunch

Vasakult: Eesti-Itaalia-Itaalia-Soome-Tai-Saksamaa


Liiga hea, et olla t6si

Laura (Soome)


LD Bell VS Keller





Mum in progress

3 comments:

  1. Kas 11. sept puhul mingeid mälestusteenistusi vms ei olnud? Ongi USAkate jaoks nagu täiesti tavaline argipäev?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Meie selle p2eva puhul perega midagi erilist ei teinud. Koolis r22kisime sellest Governmendi tunnis ja U.S History-s. Olen kindel, et paljudes kodudes eriti just New York-is, m2lestatakse seda p2eva v2ga ja kindlasti ei ole see tavaline argip2ev. :)

      Delete