Wednesday, September 28, 2016

1/10 ehk juba 1 kuu?!

See aeg on l2inud nii kiiresti, eriti kui m6tlen tagasi Eestis olekule ja sellele, et see tundus nii kauge unistusena. Nyyd olen siin. Juba rohkem kui kuu aega. Dreams do come true, huh?

Kool

Kool on v2ga suur ja ytlen t2itsa ausalt, et mingil m22ral nagu filmis. Liikumine on p2ris keeruline, kui majas on peaaegu 3000 inimest niiet isegi kui kaks klassiruumi on v2ga l2hestikku, v6tab yhest teise j6udmine aega. Kohe kui vahetund algab t2ituvad koridorid t2ielikult inimestega ja siis on kyll palju selliseid ''filmi hetki''
Klassiruumid on k6ik v2ga dekoratiivsed ja iga ruum on vastavalt tunni teemale kujundatud. N2iteks on meie Interior Design klassis kohutavalt palju erinevaid detaile ja erinevaid kujundusi. Igas klassis on Texase ja USA lipp ning paljudes klassides on lauad gruppidena. (4 inimest istuvad ringis jne.)
Kui Eestis on v2ga tavaline, et on pingid ja klassi ees tahvel ning 6petajalaud, siis siin on t2iesti teistmoodi. 6petaja laud on tihti kas klassi taga v6i lihtsalt yhes klassi nurkadest ja tahvleid on kas palju v6i samamoodi mingis seinas. Enamustes klassides on mitu tahvlit.
6petajad on v2ga erinevad. Nad on rohkem nagu s6brad, kes jagavad sinuga oma teadmisi. Rohkem saab tunnis 6ppet66 ajal nalja kui on sellist t6sist raamatusse vaatamist. V6ibolla on mul lihtsalt tundide ja 6petajatega vedanud, aga mina olen rahul. T2iesti tavaline on see, et poole tunni ajal tuleb mingi teine 6petaja sisse ja jutt j22b poole pealt katki ning 6petajad hakkavad oma vahel nalja tegema ja lihtsalt r22gime juttu. Minu English-i 6petaja on yks k6ige vingemaid inimesi keda tean, ta on nii energiline ja vinge. V2ga tihti lihtsalt tantsib klassi ees, yksp2ev hakkas meile s6nu 6petades pooleldi r2ppima... See v6ib j2tta kummalise mulje, kuid ta on t6esti lahe. U.S History 6petaja proovib teha k6ik, et meil oleks tunnis l6bus ja ei peaks niisama ajaloolisi fakte tuupima. Minu arust on nii tore vaadata, kuidas 6petaja siiralt tahab, et need asjad selgeks teeme endale ja leiab selleks eri viise ja mooduseid. Interior Design-i 6petaja on samuti h2sti tore. On n2ha et ta ise nii naudib seda mis teeb ja see tund on mu t2ielik lemmik. Governmendi 6petaja teeb enamus ajast nii palju nalja, et seal tunnis ei saakski halva tujuaga olla. Vahel arutame k6ige suvalisemaid asju ja pidevalt tuleb teemaks see, et mina ja Szymon oleme Euroopast, mis viib j2lle eraldi vestlusele. Usun et pole yllatav kui j2lle ytlen, et Track-i coach on amazing. P2riselt. Ta proovib teha k6ik, et saavutaksime paremaid tulemusi samas on ta ka lahe inimene. Buisness-i 6petaja on alati huvitatud igast 2riga seotud uudistest ja teeb ka iga asja yle nalja koguaeg. K6ik 6petajad k2ituvad siin 6pilastega hoopis teisiti ja t6esti nagu s6pradega. Pidevalt r22gime lihtsalt hommikuti 6petajaga juttu ja isegi nendega teeme sarkastilisi nalju, mis on ylivinge!
Tunnid on yldiselt samasugused. Kuigi on l6bus ja tore saab siiski kogu tunnimaterjal ka l2bi v6etud. Kontrollt66d on enamasti valikvastuste v6i t66lehtede abiga v6i siis 6petaja seletab v2ga t2pselt mis t66s tuleb.
Koolis on v2ga tugev spirit. Toimub palju yritusi ja hoopis teine tunne on koolis k2ia. T2pselt ongi nii, et k6ik on v2ga h2sti kaunistatud ja school spirit on k6rgel kohal siin.

Ilm

Hommikuti on veidi ''jahedam'' ehk 25 kraadi... Muidu on igap2ev umbes 35 kraadi kui mitte rohkem ja seda t2pselt viienda periodi ajal. Ehk siis kui meil track on. Mis oleks parem kui sprintida kymneid l6ike j2rjest 35 kraadises kuumuses, niiet p2evituse saab kiiremini kui Eestis terve suvi rannas ilma nautides.
2ikesetormid on siin h2sti tavalised ja mingi voolu v2lja v6tmise peale keegi ei m6tle. Ainus tingimus on, et mitte yhtegi spordiyritust/trenni ei tohi l2bi viia v2hem kui 30 minutit p2rast viimast lightningut. Ehk siis 2ikest?! vist. Tavaliselt ei kesta vihm ja tormid siin kaua. Paar tundi v6ibolla ainult ja siis on j2lle ilus.

M6ningaid fakte veel USA/Texase kohta:

  • Everything is bigger in Texas.
  • Facebook pole noorte seas nii moes ja see on pigem ''vanemate teema''. Peamiselt kasutatakse snapchat-i.
  • Koolis v6ib vabalt tunni ajal syya ja juua.
  • On inimesi kes k2ivad koolis v2ga suviselt samas on ka inimesi, kes kannavad peaaegu, et talveriideid. (Meil on 35 kraadi?!?!)
  • Koolis kirjutatakse enamasti harilikupliiatsiga mitte pastakaga.
  • Tavaline riietus koolis on lyhikesed pyksid ja kooli/oma klubi v6i trenni teemaline t-s2rk.
  • K6ik on v2ga h2sti ja loominguliselt kaunistatud.
  • American football on koolis v2ga oluline ja jalkakutid on rohkem nagu staarid.
  • S66gi portsud on V2GA suured ja v2ga tavaline on(v2hemalt meie puhul), et restoranis j22b enamus s66gist j2rgi ja v2tame selle koju kaasa.
  • Erinevad naabruskonnad on madala myyriga piiratud, millel on sisses6idu kohas suurelt naabruskonna nimi. Minu meelest on see v2ga ilus.





Santa Barbara Dr. 


Interior Design

Interior Design 

U.S History

English

Business






No comments:

Post a Comment